HR business partner (28-32 uur)

Wij zijn op zoek naar een HR business partner (28-32 uur min 4 dgn) met oog voor de mens en de business.

Ben jij die ervaren HR-proffessional, ken je de slagen van de zweep en heb je accurate kennis op het HR vakgebied? Heb je voldoende strategisch inzicht waarmee je instaat bent om onze veranderende organisatie nog verder in beweging te krijgen? Lijkt jou het een uitdaging om diverse persoonlijkheden en individuen zelfstandig ,maar zeker ook in teamverband te laten uitblinken? Heb jij als professional een duidelijk visie en ben je in staat mensen op een natuurlijke manier te overtuigen? Vind je het daarbij leuk om te schakelen tussen operationeel werk, tactische werkzaamheden, maar ben je zeker ook die strategische business partner?

Dan ga jij ons bedrijf en deze functie zeker leuk vinden!

Wij zoeken voor ons HR team een HR business partner, die in staat is om het brede HR werkveld te overzien en te overstijgen. Daarbij ben je in staat om projecten te draaien om de organisatie te ondersteunen in zijn professionaliseringslag, maar ook diverse projecten rondom de bekende thema’s, waar we als organisatie voor staan. Je directe collega coachen zien we als iets wat dagelijks in deze functie terug keert om zo elkaar op een hoger level te tillen.

Aan de slag

Je bent onderdeel van een team van 2 personen, waarbij je veel werkzaamheden zult verdelen. Je hebt rechtstreekse lijntjes met het MT en de directie waar je aan rapporteert. Onderwerpen als capaciteits-planning, inzetbaarheid, competentie management en on-boarding zijn aan de orde van de dag.

Je ondersteunt het MT team in het behalen van de doelstellingen, waarbij je samen met de diverse MT leden projecten uitzet voor zijn of haar afdeling/ verantwoordelijkheidsgebied. Daarbij ben je continue bewust van je interne en externe omgeving en de veranderingen hierin, ben je in staat om kritische vragen te stellen en durf je te spiegelen daar waar nodig.

Gezien de populatie van onze organisatie is het van belang dat je goed kunt schakelen tussen diverse niveaus. Schakelen is het woord wat past in deze rol, tussen de niveaus en de werkzaamheden, van operationeel naar strategisch. Zonder uit het oog te verliezen wat de prioriteiten zijn. Elke dag is anders en verloopt niet zoals je van te voren had gedacht.

Wat bieden we jou?
•Familiebedrijf met no-nonsense mentaliteit en korte lijnen.
•Bevlogen collega’s en prachtige producten met maatschappelijke betekenis.
•Meebouwen aan succes, je invloed is direct merk- en meetbaar.
•Goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling.

Bagage

Je hebt om deze functie goed te kunnen uitvoeren een HR gerelateerd opleiding afgerond op minimaal HBO niveau. Daarbij heb je minimaal 5 jaar ervaring in een soort gelijke rol, waarbij het een pre is als dit in de maak industrie is.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie stuur? Mail dan je sollicitatie naar:


INNO

E-mail: jannekevangelder@inno-metaal.nl

Janneke van Gelder (HR-manager)