INNO Metaal & Assembly wil als system integrator haar klanten sterker maken met innovatieve, mechatronische producten. Vanuit specialistisch fijn plaat- & laswerk worden complete assemblages gemaakt inclusief besturingen, aandrijvingen en geavanceerde software. INNO heeft de ambitie om een voortrekkersrol te vervullen in de wereld van high-end mechatronische oplossingen.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe medewerker/-ster voor de functie van:
Key Account Manager

Het jouw opdracht om de strategische samenwerking met onze klanten verder uit te bouwen en te verstevigen. Vooral in de medische industrie. Als Key Account Manager en teamlead werk je projectmatig vanuit het kantoor in Eindhoven. Je bent de spil tussen Strategische Accounts en INNO. Je verdiept je volledig in de klantbehoeften en bent de kartrekker binnen het sales team. Zo ben je de drijvende kracht achter de groei van INNO!

Hoe ga je dit aanpakken?
Als Key Account Manager ligt je focus op uitbouwen van enkele bestaande accounts binnen de medische industrie, zoals Philips. Grote internationale marktspelers met een diversiteit aan beïnvloeders, decision makers en stakeholders. Met charisma en daadkracht intensiveer je de samenwerking van uitvoerend tot directieniveau. Je weet nieuwe ingangen te vinden binnen verschillende disciplines. Denk aan: inkoop, logistiek, engineering, QA, R&D, productie en projectmanagement. De DMU kan bestaan uit wel 50 contactpersonen per klant!
Als spil tussen de klant en INNO draag je de verantwoording voor een gestroomlijnde aanpak van nieuwe projecten. Je brengt offertes uit, maakt kostprijsberekeningen en coördineert de volledige supply chain. Zowel bij INNO als bij de klant. Bij de bouw van prototypes zit je er bovenop. Een groot deel van je werkzaamheden speelt zich af in Eindhoven. Je onderhoudt nauwe contacten met je accounts, zoals Philips. Wekelijks bezoek je je externe stakeholders of zij komen bij INNO.

Je realiseert je terdege dat het veel geduld en doorzettingsvermogen vraagt voordat een nieuw project gerealiseerd wordt. Die lange adem is jouw kracht. Je laat je niet van de wijs brengen. In de vaak pittige onderhandelingstrajecten sta je je vrouwtje of mannetje en kies je voor een effectief samenspel met de creatieve en technische Managing Director, Gertjan van den Hazelkamp. Daarnaast word je ondersteund door een tweetal customer service medewerkers.
Als Teamlead van het, drie man sterke, salesteam zit je de wekelijkse verkoopvergaderingen voor en geef je het MT input voor het strategisch commercieel groeiplan. Net als jij vervullen je twee collega’s een zelfstandige rol bij klanten en zijn zij account verantwoordelijk. Met je sales ervaring help je hen de effectiviteit van sales trajecten te vergroten en marges te verhogen. Voor niets gaat de zon op! Dat geldt ook voor de innovatieve ontwerpen en service van INNO. Dat zal iedere klant begrijpen. 

Wat breng je mee?
• Minimaal HBO opgeleid én technische affiniteit, bijv. wtb of technische bedrijfskunde
• Gepokt en gemazeld in onderhandelen met grote accounts (zoals Philips)
• Speelt graag met cijfers; goed in calculeren, Excel en het opstellen van contracten
• Ervaring met verkoop van technische totaaloplossingen, zelfverzekerd en standvastig
• Netwerk in de medische industrie is een pré, ondernemerschap en initiatief vereist
• Houdt grip en overzicht, weet mensen mee te krijgen, denkt in kansen en mogelijkheden
• Ervaring met projectmanagement binnen de maakindustrie, affiniteit met de metaalindustrie
• Eindhoven is goed te bereizen; communiceert vlot in Nederlands, Engels en Duits

Wat bieden we jou?
• De ‘verborgen parel van het Zuiden’; ambitieus, trots en bescheiden
• Uitdagende klanten in een internationaal speelveld
• Familiebedrijf met no-nonsense mentaliteit en korte lijnen
• Bevlogen collega’s en prachtige producten met maatschappelijke betekenis
• Meebouwen aan succes, je invloed is direct merk- en meetbaar
• Goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wij hebben deze procedure uitbesteed aan Velde, via deze link kun je solliciteren:

https://www.velde.nl/vacatures/key-account-manager-inno-metaal-assembly-INNO191-sales/