Eerst vooral plaatwerk, maar dankzij lasersnijden al snel een verbreding van de opdrachten.
Het waren andere tijden toen Harry van der Hazelkamp in 1987 van start ging met INNO, het Eindhovense metaalbedrijf dat zich in zijn begindagen vooral richtte op de bewerking van plaatwerk.
De jonge ondernemer had één ding al snel in de gaten: het uitbouwen van een technisch bedrijf lukt alleen als je op de hoogte bent van de laatste technologische ontwikkelingen en deze probeert toe te passen in je eigen bedrijfsvoering. Met de techniek van het lasersnijden had hij het gelijk meteen aan zijn zijde. Deze moderne vorm van metaalbewerking werd een groot succes.
Herontwerp en assembleren worden aan de activiteiten toegevoegd. Verder is er de start van Product Engineering waardoor INNO naast maker, ook bedenker wordt.
Klanten komen met het verzoek om naast plaatwerkdelen ook samenstellingen te gaan leveren. Hierop gaat INNO van start met het herontwerpen en assembleren van mechanische samenstellingen.
De ontwerpafdeling binnen INNO groeit sterk. Met Product Engineering als zelfstandige activiteit zet INNO zichzelf op de kaart. Immers: met herontwerp en assemblage weet het bedrijf de interne kostprijs voor de klant te reduceren.
In 1998 start INNO met systeemassemblage. Vanaf nu worden niet alleen de assemblage maar ook final testing en eindsinspectie door INNO verricht.
INNO besluit zijn assemblage-activiteiten in een afzonderlijk bedrijf onder te brengen. INNO-assembly B.V. wordt opgericht. Het monteren, samenstellen en testen van deelassemblages wordt vast onderdeel in het takenpakket, een opstap naar de vervaardiging van complete hoogwaardige units.
Professionalisering, certificering en toetreding tot de internationale markt.
Professionaliteit van INNO neemt toe. INNO wordt gecertificeerd voor ISO9001 om haar interne processen te borgen.
INNO neemt een gedeelte van Contour in Best over. Zo'n 25 medewerkers en diverse plaatbewerkingsmachines maken deel uit van deze overname.
INNO is een toonaangevend mechatronisch bedrijf geworden waar ruim 125 medewerkers geavanceerde technologische producten ontwerpen en fabriceren.
INNO blijft innovatief en investeert in laserlassen. Deze technologie maakt het mogelijk om producten te vervaardigen die conventioneel niet te lassen zijn. Ook nieuwe ontwerpen en slecht lasbare materialen kunnen vanaf nu ook door INNO worden uitgevoerd.
INNO investeert in een nieuw ERP-systeem (enterprise resource planning), genaamd Glovia, om verdere groei en professionalisering mogelijk te maken
25-jarig bestaan van INNO-metaal | assembly
Op 1 januari 2013 draagt oprichter en directeur Harry van der Hazelkamp het bedrijf over aan de tweede generatie. Anouk Manders en Gertjan van der Hazelkamp nemen de gezamenlijke directievoering over en loodsen INNO verder de 21e eeuw in.
INNO investeert verder in innovatie in de ultramoderne pons-lasercombinatie van Trumpf
fvmjngfkjskjgkjsk