Ben je een techneut met commerciële affiniteit en wil jij de promotor zijn van ons bedrijf? Weet jij met je achtergrond de vertaalslag te maken tussen de wens van de klant en de organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

                           Sales & NPI Engineer


Wat ga je doen?
Als Sales & NPI Engineer ben je het visitekaartje van onze organisatie. Je bent voornamelijk verantwoordelijk voor een aantal bestaande klanten. Jij weet als geen ander de vertaalslag te maken tussen commercie en techniek. Je vertegenwoordigd de organisatie met specialistisch, fijn plaat- & laswerk bij onze klanten. Je geeft op basis van de behoefte van de klant, hoogwaardig technisch advies over nieuwe en bestaande producten. Met jouw klantgerichte drive en communicatieve vaardigheden bouw je langdurige relaties op en onderhoud je deze met (inter)nationale klanten. De nieuwe aanvragen en specificaties (NPI) van de klant analyseer je op haalbaar- en maakbaarheid en stem je intern af. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de klant bij wijzigingen van de lopende producten. Je beoordeelt, maakt offertes op, beheert het prijsbestand en verzorgt de interne opvolging hiervan. Je bent Verantwoordelijk voor de initiële klantorders (NPI) van offerte tot levering. Het is voor jou een uitdaging om de wens van de klant centraal te stellen voor de interne organisatie en deze procesmatig op een juiste manier naar de organisatie te vertalen.

Als spil binnen de organisatie bouw je een open en prettige samenwerking op met de afdelingen: engineering, productie, kwaliteit, planning en logistiek. Je krijgt energie van de techniek achter producten en de dynamiek van de machines als je door de productie loopt en deze weet je over te brengen aan onze klant. In deze omgeving voel jij je als een vis in het water. De basis voor je eigen succes en voor je onderscheidende bijdrage aan de ambitie van INNO!
 

Wat breng je daarvoor mee?

Je hebt een gezonde interesse in de techniek en bent communicatief vaardig.

Als Sales & NPI Engineer heb je een overtuigende persoonlijkheid. Je vindt het leuk om klanten te enthousiasmeren voor de toegevoegde waarde van INNO als totaal leverancier (ontwikkeling, fabricage en assemblage van metaal en mechatronische producten). Je denkt graag mee aan het optimaliseren van salesprocessen.    


Je hebt:

-Minimaal een technische HBO opleiding, bijv. Werktuigbouwkunde. 

-0 tot 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie is een pré.

-Een sterk analytisch vermogen.

-Goede excel vaardigheden

-Kennis van ERP-systemen, bij voorkeur Glovia.

-Een positieve instelling gecombineerd met uitgesproken communicatieve       vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pré).

 

 

Waar ga je dit doen?
INNO Metaal & Assembly (INNO) is gevestigd in Eindhoven, heeft 140 medewerkers en bestaat ruim 30 jaar. In de loop van de jaren is de organisatie uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare toeleverancier en system integrator die haar klanten sterker wil maken met innovatieve, mecha(tro)nische producten. Een toeleverancier met fabricage en montage in één. Door zowel specialistisch fijn plaat- & laswerk als complete assemblages gemaakt, inclusief besturingen en aandrijvingen toe te leveren. INNO heeft de ambitie om een voortrekkersrol te vervullen in de wereld van mecha(tro)nische oplossingen.

Het is een familiebedrijf met korte lijnen waar je veel vrijheid hebt en jij direct het verschil kan maken. De werksfeer kenmerkt zich als open, direct en resultaatgericht in een informele werkomgeving.

Wat krijg je er voor terug?

-Familiebedrijf met no-nonsense mentaliteit en korte lijnen, een organisatie in   verandering.

-Goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling.

-Uitdagende klanten in een internationaal speelveld.

-Bevlogen collega’s en prachtige producten met maatschappelijke betekenis.

-Meebouwen aan succes, je invloed is direct merk- en meetbaar.

 

Enthousiast geworden?
Ben jij de Sales & NPI Engineer die we zoeken? Reageer dan direct op deze vacature! Heb je nog vragen? Bel ons Valerie (040-7600954) of Elly (040-2629230) of mail naar HR@inno-metaal.nl.