Senior Mechanical Engineer

Wat ga je doen?
Jij wordt opgenomen in een professioneel team van 5 collega’s waarvan 1 specialistisch engineer,1 projectleider en 3 constructeurs en werkvoorbereiders. Vanuit je aanleg en ervaring als constructeur, heb je een pragmatische aanpak en fungeer je als hoofdconstructeur in het totale proces van ontwerp tot productvrijgave. Je bent vanuit je ervaring een generalist die kan schakelen met leveranciers van alle technologieën, met interesse voor mechatronica en systeemintegratie.

Je stuurt andere constructeurs en werkvoorbereiders aan in een projectmatige omgeving. Je schakelt makkelijk tussen ontwerp en fabricage, waarbij jij altijd meedenkt in hoe het ontwerp nog beter kan. Van nature denk jij mee in de functionaliteit van een product en toon je initiatief om zo uiteindelijk de klant nog een beter maakbaar eindresultaat op te leveren.

Als senior constructeur heb je hier de luxe dat er zeer uitgebreide technische oplossingen in eigen beheer uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan; o.a. lasersnijden, plaatbewerking, draaien, frezen, TIG lassen, laserlassen, etc.. INNO heeft ook nog een volledige gereedschapmakerij of toolshop. Naast de metaalbewerking doet INNO ook de eigen (fijnmechanische) assemblage en eindtest in eigen huis, en maakt en ontwerpt het de montage en testopstellingen in eigen beheer.

Je bent nieuwsgierig van aard en je hebt passie voor techniek. In deze rol werk je nauw samen met de sales, inkoop, kwaliteit en logistiek en diverse productie afdelingen.

Wat breng je daarvoor mee?
Je bent initiatiefrijk en creatief. Je denkt altijd 5 stappen vooruit en verrast ons en onze klanten met slimme oplossingen. Je bent rechtdoorzee, een samenwerker, enthousiast en gedreven. Je vindt het leuk om je in een eindproduct en de eindmarkt van onze klant te verdiepen, om de klant de beste oplossing te bieden. Je gaat uitdagingen niet uit de weg. Ook onder een wat hogere werkdruk, heb jij het onder controle. Je bent positief kritisch en communicatief sterk. Daarnaast ben je analytisch ingesteld en behaal je graag resultaten. Je bent flexibel in werktijden en locatie, incidenteel kunnen werkzaamheden bij de klant plaatsvinden.

Verder heb jij:

Een afgeronde HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde of gelijkwaardig;
Ervaring in een soortgelijke functie zoals Mechanical Engineer of Senior
  Mechanical Engineer
Een goede kennis van programma's zoals 3D CAD bij   voorkeur Solidworks en PDM    is een pré. Ook van ERP-systemen, bij voorkeur Glovia;
Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de 
  Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Waar ga je dit doen?
INNO Metaal & Assembly (INNO) is gevestigd in Eindhoven en bestaat ruim 30 jaar. In de loop van de jaren is de organisatie uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare system integrator die haar klanten sterker wil maken met innovatieve, mecha(tro)nische producten. Met de medische industrie als belangrijkste klant. INNO heeft de ambitie om een voortrekkersrol te vervullen in de wereld van patient handling mechanics.

Het is een familiebedrijf met korte lijnen waar je veel vrijheid hebt en jij direct het verschil kan maken. De werksfeer kenmerkt zich als open, direct en resultaatgericht in een informele werkomgeving. In totaal werken er 115 medewerkers bij INNO.

Wat krijg je er voor terug?

Familiebedrijf met no-nonsense mentaliteit en korte lijnen, een organisatie in
  verandering.
Uitdagende klanten in een internationaal speelveld.
Bevlogen collega’s en prachtige producten met maatschappelijke betekenis.
Meebouwen aan succes, je invloed is direct merk- en meetbaar.
Goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling.

Enthousiast geworden?
Ben jij de Senior Mechanical Engineer die we zoeken? Reageer dan direct op deze vacature! Stuur je motivatie en CV. Heb je nog vragen? Bel ons (Valerie en Elly) op 040-2629233.