Carrière- en opleidingsmogelijkheden

INNO-Metaal wil het beste uit iedere medewerker naar boven halen. Als vakman, maar ook als mens. Want wie optimale ontplooiingskansen krijgt aangereikt, zal ook optimaal presteren. Daarom ligt in beginsel voor elke werknemer een traject van cursussen, opleidingen en trainingen open waarmee hij zijn loopbaan kan verrijken. Daar moet hij wel iets tegenover stellen: inzet en betrokkenheid. De mogelijkheden die INNO biedt als werkgever zijn:

  • Leren op de werkvloer
    Een gezel die het ambacht ter plekke leert van de meester. Deze klassieke constructie is teruggekeerd in onze moderne samenleving. Gelukkig, want het is een sterke constructie, weten we bij INNO. In een training on the job zetten we onze ervaren vakmensen in om aankomend talent doeltreffend te begeleiden. Nieuwe medewerkers kunnen zich zo ontwikkelen zonder terug te hoeven naar de schoolbanken.

  • Interne cursussen
    De komst van een nieuwe machine of de invoering van een nieuwe technologie kan aanleiding zijn een of meer medewerkers extra te instrueren en bij te scholen via een kortlopende interne cursus.

  • Externe opleidingen
    Voor INNO-medewerkers zijn er ruime mogelijkheden om externe opleidingen te volgen. Dat kan een ééndagscursus zijn, maar even goed een volledige mbo- of hbo-studie. Het initiatief kan bij de medewerker zelf liggen, maar ook bij het bedrijf. Hoe het ook zij, INNO wil dat het opleidingsniveau van zijn medewerkers steeds aansluit bij de vernieuwingen die zich op de mechatronicamarkt aandienen.

INNO als leerbedrijf

INNO zet zijn vakkennis en technologieën in voor de eigen bedrijfsvoering. Maar daarnaast neemt het bedrijf ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door ruimte te creëren voor jong talent, biedt INNO jongeren die een vakopleiding volgen meer perspectief op een plek op de arbeidsmarkt.

BBL en BOL
In de eerste plaats gaat het om leerlingen van een BBL- of BOL-opleiding (niveau 1 t/m 4). Voor hun werkplek, stageplaats of afstudeerproject kunnen zij terecht bij INNO-metaal | assembly, waar ze verzekerd zijn van deskundige begeleiding. Immers INNO is een erkend leerbedrijf, daartoe aangewezen door Kenteq, het Kennis- en Adviescentrum voor de techniekbranche. Zie s-bb.nl of kenteq.nl

Leerlingen die bij INNO de wereld van de techniek willen ontdekken, kunnen op verschillende niveaus instappen, bijvoorbeeld als assistent, als basis beroepsbeoefenaar, als vakfunctionaris, of als middenkaderspecialist. Op elk niveau staan speciaal opgeleide praktijkbegeleiders klaar.

Heb je passie voor techniek en ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan? Informeer dan naar mogelijkheden via: sollicitatie@inno-metaal.nl

Vergeet niet je cv toe te voegen met daarbij ook een korte motivatie waarin je aangeeft welke opleiding je wilt gaan volgen.

HBO en WO
Ook voor hoger opgeleiden kan INNO-metaal | assembly van betekenis zijn. Op de afdelingen Logistiek, Finance, Inkoop, Quality, werkvoorbereiding of Engineering zijn jaarlijks plekken beschikbaar voor stagiaires of afstudeerders op HBO- en WO-niveau. Samen met de student gaan we op zoek gaan naar een passende opdracht, die aansluit bij de studie en die bijdraagt aan meer zelfstandigheid en doorzettingsvermogen bij de student.

Wil je weten welke mogelijkheden wij bieden? Informeer naar mogelijkheden via sollicitatie@inno-metaal.nl
Vergeet niet je cv toe te voegen en een korte motivatie waarin je aangeeft welke opleiding je volgt en voor welke periode (en hoeveel uur per week) je op zoek bent naar een stage of opdracht.