Carrière- en opleidingsmogelijkheden

INNO-Metaal wil het beste uit iedere medewerker naar boven halen. Als vakman, maar ook als mens. Want wie optimale ontplooiingskansen krijgt aangereikt, zal ook optimaal presteren. Daarom ligt in beginsel voor elke werknemer een traject van cursussen, opleidingen en trainingen open waarmee hij zijn loopbaan kan verrijken. Daar moet hij wel iets tegenover stellen: inzet en betrokkenheid. De mogelijkheden die INNO biedt als werkgever zijn:

  • Leren op de werkvloer
    Een gezel die het ambacht ter plekke leert van de meester. Deze klassieke constructie is teruggekeerd in onze moderne samenleving. Gelukkig, want het is een sterke constructie, weten we bij INNO. In een training on the job zetten we onze ervaren vakmensen in om aankomend talent doeltreffend te begeleiden. Nieuwe medewerkers kunnen zich zo ontwikkelen zonder terug te hoeven naar de schoolbanken.

      

  • Interne cursussen
    De komst van een nieuwe machine of de invoering van een nieuwe technologie kan aanleiding zijn een of meer medewerkers extra te instrueren en bij te scholen via een kortlopende interne cursus.

  • Externe opleidingen
    Voor INNO-medewerkers zijn er ruime mogelijkheden om externe opleidingen te volgen. Dat kan een ééndagscursus zijn, maar even goed een volledige mbo- of hbo-studie. Het initiatief kan bij de medewerker zelf liggen, maar ook bij het bedrijf. Hoe het ook zij, INNO wil dat het opleidingsniveau van zijn medewerkers steeds aansluit bij de vernieuwingen die zich op de mechatronicamarkt aandienen.